Novelleja unohdetuista huoneista

Novelleja unohdetuista huoneista (2015)

Muodoltaan tanssiesityksen ja esitystaiteen välimaastoon sijoittuva teos luo Lamminahon sikalan taloon ja sen pihapiiriin sen kuviteltujen asukkaiden mahdollisen historian.

Talo ja sen pihapiiri ovat oma orgaaninen teatterinsa, taidemuseonsa, konserttisalinsa ja elokuvansa, jonka eri osa-alueet ovat jatkuvassa keskinäisessä vuoropuhelussa. Pohjoissuomalaisen kylämaiseman talo muuntuu katsojien ja tekijöiden mielikuvituksen näyttämöksi; historian ja todellisuuden kerrokset sekoittuvat. Kerran ollut, mahdollinen ja mahdoton asettuvat rinnan esityksen poeettisessa todellisuudessa.

Novelleja unohdetuista huoneista -teos jatkaa Raekallion monitaiteellisten ja paikkasidonnaisten teosten sarjaa. Sarjan edelliset osat ovat Edustaja (2014), joka esitettiin 5000 m2 hylätyssä teollisuushallissa sekä Mihin valo katoaa? (2013), joka sijoittui Eläintarhantien kalliosuojaan Helsingissä.

Novelleja unohdetuista huoneista

Taiteellinen suunnittelu ja toteutus: Valtteri Raekallio

Runot: Valtteri Raekallion esitystä varten vapaasti muodostama uusi runokollaasi Eino Santasen Edustaja-sarjan pohjalta.

Esiintyjät: Auri Ahola + Mirva Mäkinen + Inka Tiitinen + Aino Koski +Eero Vesterinen & Valtteri Raekallio

Lavastus: Aino Koski

Projisoinnit: Thomas Freundlich

Äänisuunnittelu: Valtteri Raekallio

Esityksen kesto: 70 min

Tuotanto: Raekallio Corp. / Pohjoinen liike ry, Täydenkuun Tanssit

Yhteystiedot:  +358 40 24 66 449, info@raekallio.fi

www.raekallio.fi

www.facebook.com/RaekallioCorp

Teosta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus

Kiitos: Milla Komu & Komun perhe, Tommi Partanen/KAVI, LéSpace, Super8 Reversal Lab / Frank Bruinsma, Marja ja Jarmo Koski, Sanna Kekäläinen, Liisa ja Jukka Tiitinen

Muistutamme ystävällisesti, että esityksen taltiointi ei ole sallittua.

Teoksessa käytetystä materiaalista:

Inka Tiitisen esittämä peruukkisoolo pohjaa Tiitisen teoksen Hiuksiini hukuttautunut mies alkuperäisideaan.

Esityksessä kuultavat runokatkelmat ovat esitystä varten muokattuja katkelmia Eino Santasen Edustaja-sarjasta, joka julkaistiin Tekniikan maailmat (2014) -runokirjassa. Valtteri Raekallio on muokannut alkuperäistekstiä vapaasti runoilijan luvalla osaksi Novelleja unohdetusta huoneista -esitystä. Santasen kirja Tekniikan Maailmat sai YLE:n Tanssiva karhu -palkinnon heinäkuussa 2015.

Aitan äänimaailma on rakennettu Sami Sänpäkkilän (1975) kappaleen She Puts Out The Fire In Her Heart With Her Tears (2001, levyltä A Love Cycle) ympärille. Tuvan äänimaailma on rakennettu Toivo Kuulan (1883–918) kappaleen Imandran laulu (1916, näytelmästä Taikapeili) ympärille.

Nathalia Mussi Weidlichin Polaroid -kuvia Novelleja unohdetuista huoneista -esityksestä.

x0