top of page
  • Raekallio Corp.

Kehys – Frame: Valtteri Raekallion fyysistä mielenteatteria Taidekoti Kirpilässä

Valtteri Raekallion uusi tanssiteos muuttaa Suomen Kulttuurirahaston hallinnoiman merkittävän yksityisen teoskokoelman taiteidenväliseksi peilisaliksi. Kehys-teos yhdistää kahden tanssijan herkän ja virtuoosisen liikekielen kirjailija Jaakko Yli-Juonikkaan kuvia kumartamattomaan tekstiin.

Kehys – Frame on Helsingin Töölössä sijaitsevaan Taidekoti Kirpilään rakentuva kaksiosainen paikkasidonnainen teos, jossa museon vanhaa säilyttävä aikakäsitys käy vuoropuhelua elävän esitys- ja tanssitaiteen sekä uuden kirjallisuuden kanssa. Yleisön tilassa liikkuen kuulokkeista kokema äänimaailma rakentaa rinnakkaisen todellisuuden esityksen sisälle. Maalaukset näyttäytyvät uudessa kehyksessä tekstin läpi katsottuna, ja tanssi hiipuu ihmislämmön valohämyyn kuvataiteen äärellä.

"Kirpilässä ihmisten koti, elämä ja vimmainen intohimo taiteeseen ovat ajan saatossa muuttuneet museoksi. Tässä esityksessä olen pyrkinyt rakentamaan jännitteen, jossa teksti ikään kuin asettaa kuvataiteen väärään viitekehykseen ja tanssi puolestaan haastaa tekstin maalauksista luoman metateoksen", kertoo Valtteri Raekallio. "Voiko samassa teoksessa asua niin absurdi, taidekaanonia karnevalisoiva huumori, kuin pyhyyttä kohti kurkottava kauneus vailla ironian häivää?"


Liput: 15 €

Lipunmyynti: https://holvi.com/shop/raekalliocorp-kehys/

ENSI-ILTA

Torstaina 13.8.2020

TAIDEKOTI KIRPILÄ

Pohjoinen Hesperiankatu 7, 6. krs, Helsinki

TANSSIJAT

13.8.–28.8.2020: Ryan Mason & Eero Vesterinen

3.9.–2.10.2020: Annamari Keskinen & Mirva Mäkinen

TYÖRYHMÄ

Taiteellinen suunnittelu ja toteutus: Valtteri Raekallio

Koreografia: tanssijat Raekallion ohjauksessa

Kuunnelman käsikirjoitus: Jaakko Yli-Juonikas

Kuunnelman äänisuunnittelu: Aki Päivärinne

Ääninäyttelijä, suomi: Jarmo Koski

Ääninäyttelijä, englanti: Eero Vesterinen

Avustava lavastaja: Aino Koski

Avustava valosuunnittelija: Jukka Huitila

Taidehistoriallinen asiantuntija, amanuenssi: Pia Hyttinen

Museonjohtaja: Johanna Ruohonen

Tuotantoassistentit: Riikka Lakea & Sofia Suomalainen

Tuotanto: Raekallio Corp. / Pohjoinen liike ry & Taidekoti Kirpilä / Suomen Kulttuurirahasto

Raekallio Corp. -ryhmän toimintaa tukevat: Taike & Helsingin kaupunki

Esityksen kesto on n. 70 min.

KAIKKI ESITYKSEN TALLENTAMINEN ON KIELLETTY.

Esityksen valokuvaaminen tai muu tallentaminen johtaa esityksen keskeyttämiseen. Matkapuhelin on pidettävä poissa näkyviltä koko esityksen ajan.

ETHÄN SAAVU ESITYKSEEN, MIKÄLI SINULLA ON MINKÄÄNLAISIA HENGITYSTIEOIREITA. Mikäli epäilet terveydentilaasi, ota yhteys: liput@raekallio.fi pyrimme vaihtamaan liput maksutta toiselle illalle.

TAIDEKOTI KIRPILÄ EI OLE ESTEETÖN TILA.

Saavuthan esitykseen täsmällisesti, aikaisintaan 15 min ennen esityksen alkua. Myöhästyneet eivät pääse esitykseen.

SAAPUMINEN

Raitiovaunut 4 ja 10 Mannerheimintielle, Hesperian puiston pysäkki. Raitiovaunut 1, 2 ja 8 Runeberginkadulle, Apollonkadun pysäkki. https://taidekotikirpila.fi/yhteystiedot/Meille on tärkeää päästä jatkamaan taiteellista toimintaamme, mutta haluamme tehdä sen mahdollisimman turvallisesti ja vastuullisesti.


Otamme jokaiseen esitykseen vain 20 katsojaa, jotta turvavälien noudattaminen olisi mahdollisimman helppoa. Lisäksi tarjoamme kertakäyttöisiä kasvosuojuksia niitä haluaville katsojille sekä kiinnitämme erityistä huomiota käsihygienian.bottom of page