top of page
VarjojaKaikuja_visu_01_vaaka_2024-02-23.jpg

Varjoja, Kaikuja  (2024)

Raekallio Corpin:in ja Helsingin kaupunginorkesterin muusikoiden laboratorio: Varjoja, kaikuja törmäyttää tanssia, musiikkia ja improvisaatiota. 

Raekallio Corp:in tanssijoiden ja HKO:n muusikoiden ainutlaatuinen yhteistyö huipentuu perjantaina 12.4. klo 19:00 KokoTeatterissa esitettävään Varjoja, kaikuja -teokseen. Esitystä edeltävän yhteistyöjakson aikana muusikot ja tanssijat jakavat osaamistaan keskenään. Tavoiteena on kehittää yhteistä kuuntelua, kehollista havainnointia ja keskustelua.

Varjoja, kaikuja -teos tekee näkyväksi ja kuuluvaksi ajatuksia, kokemuksia ja sisäisiä maailmoja, joita yhteistyömme tuo esiin, projektia vetävä ohjaaja-koreografi Valtteri Raekallio sanoo. 

Esitystä edeltävien kolmen viikon aikana yhteistyöteokseen osallistuvat neljä tanssijaa ja seitsemän muusikkoa soittavat, liikkuvat ja keskustelevat toistensa kanssa. He etsivät yhteisen liikkumisen ja erilaisten havainto-, assosiaatio- ja improvisaatioharjoitteiden kautta työkaluja ”keholliseen virittäytymiseen” yhdessä. Työn tavoitteena on pyrkiä vuoropuheluun, yhteiseen olemiseen ja osallistumiseen.

Varjoja, kaikuja -laboratorion lopettava esitys pidettiin perjantaina 12.4.klo 19:00 KokoTeatterissa. 

TEKIJÄT
 

Raekallio Corp. 

Tanssijat: Annamari Keskinen, Natasha Lommi, Elke Schroeder ja Eero Vesterinen.

Valosuunnittelija: Jukka Huitila

Ohjaaja-koreografi: Valtteri Raekallio

Tuotantokoordinaattori: Katri Koivuneva 

Viestintä ja markkinointi: Katerina Torp

Helsingin kaupunginorkesteri

Muusikot: Teija Kivinen, viulu, Satu Savioja, viulu, Atte Kilpeläinen, alttoviulu, Ulla Knuuttila, alttoviulu, Lotta Poijärvi-Suomalainen, alttoviulu, Mariette Reefman, alttoviulu ja Tuomo Matero, kontrabasso.

bottom of page