top of page
  • Raekallio Corp.

Talouden avainluvut 2020

Koirankakka, katupöly, kulkutauti sekä Raekallio Corpin edellisen vuoden talouden tunnusluvut ovat täällä taas! Nyt on siis virallisesti kevät!


Osana toimintamme läpinäkyvyyttä (#reiluntaiteenmanifesti) julkaisemme edellisen toimintavuoden taloutemme tunnusluvut. Haluamme edistää taiderahoituksen kehitystä tuomalla näkyväksi sen, miten pieni esittävän taiteen ryhmä rahoittaa toimintansa ja mihin julkinen raha toiminnassa kuluu.


Vuosi 2020 oli koronapandemiasta johtuen hyvin poikkeuksellinen. Kriisin käynnistyessä sopeutimme toimintaamme ja siirsimme toukokuulle 2020 suunnitellun Kehys - Frame -teoksen ensi-illan syksylle 2020 pandemian suvantovaiheeseen. Lisäksi siirsimme vuodenvaihteeseen 2020–2021 suunnitellun suurimittakaavaisen Elämän koulu -teoksen keväälle 2022. Näillä toimenpiteillä oli omat vaikutuksensa ryhmän talouteen.


Omassa tulonhankinnassamme koronakriisi vähensi vierailuesitysten ja opetustoiminnan tuottoja sekä romahdutti lipputulojen osuuden, joka toteutui noin 30 % budjetoidusta. Pystyimme kuitenkin toteuttamaan Kehys - Frame -teoksesta 28 loppuunmyytyä esitystä ja 6 lisäesitystä piennetyllä yleisökapasiteetilla ja teos sai erinomaisen vastaanoton.


Olemme ylpeitä siitä, että pandemiasta huolimatta pystyimme koko vuoden ajan maksamaan freelance-henkilöstöllemme kaikki sovitut palkat ajallaan. Ryhmäämme oli vuoden aikana työsuhteessa 26 henkilöä. Henkilöstökulumme kasvoivat 23 % edellisvuodesta ja olivat 109 000 €. Lisäksi ostimme 22 000 €:lla palveluita kulttuurialan ja tapahtumatuotannon pienyrityksiltä. Saimme vuonna 2020 toiminta-avustusta Taikelta 85 000 € ja Helsingin kaupungilta 25 000 €.


コメント


bottom of page