top of page
  • Raekallio Corp.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on palkinnut Raekallio Corp.in Suomi-palkinnolla

 

Tämän vuoden Suomi-palkinnot saivat tanssiryhmä Raekallio Corp., valokuva- ja videotaiteilija, elokuvaohjaaja Marja Helander; sirkustaiteilija, koreografi Ilona Jäntti; kapellimestari Klaus Mäkelä; muotoilija, työelämäprofessori Pirjo Kääriäinen; lavarunokollektiivi Helsinki Poetry Connection; teatterifestivaali Lainsuojattomat; media Ruskeat tytöt sekä Amos Rex -ilmiö.


Kukin palkittu saa 21 625 euroa lukuun ottamatta kunniakirjalla palkittavaa Amos Rex -ilmiötä. 


Suomi-palkintoa on jaettu vuodesta 1993 alkaen. Veikkauksen tuotosta myönnettävä palkinto on 21625 euron arvoinen. Tiede- ja kulttuuriministeri päättää Suomi-palkinnoista ja tässä tehtävässä häntä avustaa Suomi-palkintoraati.

Tanssiryhmä Raekallio Corp.


Raekallio Corp. on koreografi, ohjaaja Valtteri Raekallion teosten tuotantoon ja esittämiseen keskittyvä tanssiryhmä. Raekallio Corp.:in vaikuttavat immersiiviset tuotannot ruokkivat kokijan kaikkia aisteja ja niillä on kyky usein myös johdatella luontevalla ja kiinnostavalla tavalla yleisönsä passiivisesta katsojan roolista toimijaksi.


Eri taiteenalojen ilmaisut yhdistyvät tuotannoissa uraauurtavalla tavalla, samoin kuin tilat ja ilmaisu: teokset vievät kokijat mm. nykytanssin, kirjallisuuden, installaation ja musiikin keinoin mentaalisten uusien tilojen lisäksi ennakkoluulottomasti uusiin, ennen näkemättömiin fyysisiin tiloihin linja-autoista tyhjiin sairaaloihin, yksityisasunnoista maanalaisiin tunneleihin.  Ryhmän teokset ovat taiteellisesti ja tuotannollisesti kansainvälistä, tinkimätöntä tasoa.


- Tänä vuonna Suomi-palkinnoilla on haluttu kunnioittaa sekä merkittävän uran tehneitä taiteen ja kulttuurin ammattilaisia että nuoremman polven edelläkävijöitä. Suomi-palkinnon tänä vuonna saavat yksilöt, ryhmät ja kulttuuriorganisaatiot muodostavat mielestäni hyvin rikkaan näkymän suomalaiseen taiteeseen ja kulttuuriin, sanoi ministeri Hanna Kosonen.


Kososen mukaan kaikille palkituille on tunnusomaista vahva läsnäolo, eri taiteen muotojen yhdistäminen, vuorovaikutteinen suhde yleisöihin sekä ympäristöjen syvällinen ymmärtäminen. - Pidän työssänne tavattoman arvokkaana eri taiteen muotojen yhdistämistä ja rajapintojen yli liikkumista sekä vuorovaikutteista suhdetta yleisöihin.

Comments


bottom of page